Elektronica-ontwikkeling

Spring naar de hoofdtekst (navigatiemenu's overslaan)
Letterhead logo


Elektronica-ontwikkeling

 
logo VisualPlace VisualPlace
Freeware VisualPlace is een programma dat helpt bij het bestukken van printplaten, zowel handmatige bestukking als machinale bestukking. De plaatsings-informatie van alle componenten wordt gelezen uit de productie-bestanden (met name de Gerber plot-bestanden, het centroid-bestand en de materiaallijst).

Screen-shot van VisualPlace De applicatie visualiseert aan de hand van die informatie de positie en oriëntatie van de componenten (na deze eventueel automatisch te hebben gecorrigeerd), en maakt diverse bewerkingen op de data mogelijk.

Doordat VisualPlace plug-in's gebruikt voor de ondersteuning van ontwerpprogramma's (EDA-pakketten), werkt het reeds met een groot aantal EDA-pakketten en is het eenvoudig om ondersteuning van andere EDA-pakketten toe te voegen.

icon librarian KiCad Librarian
Open Source Een programma om "footprints" of schematische symbolen van één bibliotheek naar een ander te kopiëren of te verplaatsen, en om eventueel enkele parameters van een footprint aan te passen. Dit programma ondersteunt de KiCad EDA suite.
Engelstalig
icon other products DrillFile: boorbestanden maken voor KiCad
Open Source KiCad is een open-source software-suite voor elektronica-ontwikkeling. Deze "DrillFile utility" maakt één of twee drill-files in Excellon-formaat uit een KiCad PCB-ontwerp, waarbij doorgemetaliseerde en niet doorgemetaliseerde gaten optioneel gesplitst zijn. Documentatie (Engelstalig) en broncode zitten bij de utility.
DrillFile interface
DrillFile interface
Nota Bene: Met de meest recente versie van KiCad heeft kunt u gaten als "mechanisch" markeren, welke KiCad in een separaat "NPTH"-boorbestand opslaat. In oudere versies van KiCad worden alle gaten in één boorbestand geplaatst. De DrillFile utility staat u toe één of twee boorbestanden te kiezen, voor alle versies van KiCad.