USB Drukknop

Spring naar de hoofdtekst (navigatiemenu's overslaan)
Letterhead logo


This product is made in the EU

USB Drukknop

 

De “USB Drukknop” is een grote drukknop voor hand-/palmbediening. De drukknop heeft een USB-aansluiting voor koppeling aan een PC of tablet. Een druk op de knop verzendt een toetsaanslag naar het werkstation. U kunt configureren welke toetscode dat is. Met deze drukknop kunt u acties of presentaties op een werkstation starten of stoppen; ook kunt u de knop inzetten als “quiz buzzer”.

De knop wordt intern verlicht, met een LED.

De USB Drukknop wordt door de PC herkent als een “ Interface Device” (HID). Microsoft Windows (en andere besturingssystemen) hebben ingebouwde ondersteuning voor HID apparaten, dus stuurprogramma's (drivers) zijn niet nodig. De paddenstoelknop wordt direct ondersteund in “Game Show Presenter” en soortgelijke applicaties.

Order button

Voor aanvraag van een offerte of voor technische informatie, kunt u contact met ons opnemen. Voor een bezoek aan ons kantoor, zie de adres informatiepagina.

Downloads: Key Configurator, version 1.5.

CE-conform
USB Drukknop

Eigenschappen

De “USB Drukknop” is een grote, verlichte drukknop voor binnengebruik. Een kabel van 1 m wordt meegeleverd, maar de drukknop is geschikt voor kabellengtes tot 5 m. Een software “ontdendering”-filter voorkomt valse triggering en een ESD-bescherming filter op de USB-aansluiting garandeert een betrouwbare werking.

De USB Drukknop moet op een paneel of dunne wand worden gemonteerd (bijv. een bedieningspaneel). Het circuit van de USB interface steekt onder de knop uit (zie ook de onderstaande afbeelding).

USB Drukknop     USB Drukknop

Het blokje met de USB interface onder de knop is van de knop los te koppelen, zodat de montage van de knop eenvoudig is.

De PC of het werkstation herkent de USB-Paddenstoelknop als een “toetsenbord" —met slechts één toets. De specifieke toets die naar de PC wordt verstuurd, is in te stellen via configuratieprogramma; zie ook de sectie Downloads. Standaard is dit de toets “1”.

Meer dan één paddenstoelknoppen kunnen tegelijkertijd aan de PC worden gekoppeld, waarbij elke paddenstoelknop een andere toets verstuurd (een uitzondering geldt tijdens het configureren van de knoppen: voor configuratie moeten de knoppen één voor één aan de PC worden aangesloten).

Specificaties

Afmetingen   Knop-diameter: 98 mm, tastgedeelte diameter: 80 mm.
Kleur   Basis: zwart; tastgedeelte: rood.
Mechanische levensduur   > 106 maal schakelen
Bedrijfstemperatuur   -25 °C tot +40 °C.
Bedieningskracht   8 to 10 N.
USB connector   Mini-B.
USB interface/profiel   USB “HID”, toetsenbord-profiel, configureerbare toetscode.
Voedingspanning   5V via de USB-interface (geen externe voeding benodigd); 15 mA nominaal onverlicht, 35 mA nominaal verlicht.
Ontdendering   20 ms stabiel.
Schakelvertraging   50 ms maximaal, 35 ms gemiddeld.

Accessoires en varianten

USB Drukknop met gele knop
USB Drukknop met gele knop
<br/>Utility voor toets-configuratie, voor Microsoft Windows

Utility voor toets-configuratie, voor Microsoft Windows
<br/>Utility voor de bediening van LED-indicatoren, voor Microsoft Windows

Utility voor de bediening van LED-indicatoren, voor Microsoft Windows

Downloads

Key Configurator (Microsoft Windows), versie 1.5 (119 KiB; 2018-01-17)
Het hulpprogramma om de “toets” van de paddenstoelknop (en andere opties) in te stellen.
Button Lights utility (Microsoft Windows), versie 1.5 (121 KiB; 2018-01-17)
Met deze utility bedient u de interne LED-verlichting in de knoppen. U kunt dit programma kan stand-alone gebruiken, of in combinatie met quiz-software, of ook in combinatie met uw eigen software.
USB-Drukknop Specificaties (PDF-document, Engelstalig)
Gedetailleerde documentatie en specificaties van de USB-Drukknop.