USB-Paddenstoelknop

Spring naar de hoofdtekst (navigatiemenu's overslaan)
Letterhead logo


This product is made in the EU

USB Paddenstoelknop

 

De “USB Paddenstoelknop” is een groot-formaat drukknop/noodstop-knop welke u via een USB-kabel aan een PC of werkstation kunt koppelen. De knop is geschikt voor hand-/palmbediening en voetbediening. Met de paddenstoelknop kunt u acties of presentaties op een werkstation starten of stoppen; ook kunt u de knop inzetten als “quiz buzzer”.

De USB paddenstoelknop wordt door de PC herkent als een “toetsenbord” —met slechts één toets. Microsoft Windows (en andere besturingssystemen) hebben daar ingebouwde ondersteuning voor, dus stuurprogramma's (drivers) zijn niet nodig. De paddenstoelknop wordt direct ondersteund in “Game Show Presenter” en soortgelijke applicaties.

Bestel-knop

Voor aanvraag van een offerte of voor technische informatie, kunt u contact met ons opnemen. Voor een bezoek aan ons kantoor, zie de informatiepagina voor ons adres.

Downloads: Key Configurator, version 1.5.

CE & FCC conform
USB Paddenstoelknop

Eigenschappen

De USB-Paddenstoelknop is een robuuste “noodstop”-knop, voor zowel binnen- en buitengebruik. De afgedichte USB-aansluiting geeft een spatwaterdichte verbinding (wanneer een kabel met de juiste connector wordt gebruikt). De USB-Paddenstoelknop ondersteunt lange kabels (kabels tot 5 meter zijn geen probleem). Een software “ontdendering”-filter voorkomt valse triggering en een ESD-bescherming filter op de USB-aansluiting garandeert een betrouwbare werking.

De PC of het werkstation herkent de USB-Paddenstoelknop als een “toetsenbord” —met slechts één toets. De specifieke toets die naar de PC wordt verstuurd, is in te stellen via configuratieprogramma; zie ook de sectie Downloads. Dit programma laat u de paddenstoelknop ook configureren voor een aantal andere acties, zoals die van een “play/pause” knop op een afstandsbediening, of een klik van een muisknop. Standaard stuurt de paddenstoelknop de toetsaanslag “1”.

Naast het versturen van een enkele toetsaanslag, ondersteunt de paddenstoelknop “macro-opdrachten” waarmee de knop een sequentie van toetsaanslagen verstuurt, inclusief “Alt-”, “Ctrl-” en “GUI-”combinaties. Met een macro-opdracht kunt u met een druk op de knop een applicatie starten of bijvoorbeeld een web-browser openen op een specifieke URL.

Back to page
Op een microfoon­standaard
Op een microfoon­standaard

Meer dan één paddenstoelknoppen kunnen tegelijkertijd aan de PC worden gekoppeld, waarbij elke paddenstoelknop een andere toets verstuurt.

Het basisblok van de knop heeft twee montagegaten van Ø5.2mm, om de knop op een tafel of een muur te bevestigen. Voor een tijdelijke montage (bijv. mobiel gebruik), heeft de knop ook een inwendige schroefdraad voor een camerastatief (schroefdraad 1/4"-20 UNC; statieven voor zware camera's gebruiken vaak 3/8" schroefdraad i.p.v. 1/4", maar adapters zijn beschikbaar). Deze scroefverbinding is doorgaans ook geschikt voor microfoonstatieven.

Specificaties

Afmetingen   Basis: 85 × 85 mm, hoogte: 45 mm, diameter van de koepel: 94 mm; volledige hoogte: 101 mm.
Kleur   Basis: zwart & grijs; koepel: rood, zwart, groen of geel (naar keuze).
Mechanische levensduur   > 106 maal schakelen
Mechanische bevestiging   Twee 5.2mm montagegaten (semi-permanente bevestiging); 1/4"-20 UNC moer (tijdelijke bevestiging).
Bedrijfstemperatuur   -25 °C tot +40 °C.
Beschermingsgraad   IEC/EN 60529: IP65
Bedieningskracht   40 tot 60 N.
USB-connector   Mini-B met wartel (waterdicht IP68).
USB interface/profiel   USB “HID”, toetsenbord-profiel, configureerbare toetscode.
Voeding   Voedingsspanning via USB, 15 mA nominaal.
Ontdendering   20 ms stabiel.
Schakelvertraging   50 ms maximaal, 35 ms gemiddeld.
Verlichting   Optie: 12 heldere laag-vermogen LED's.

Accessoires en varianten

USB Paddenstoelknop met zwarte knop
USB Paddenstoelknop met zwarte knop
USB Paddenstoelknop met gele knop
USB Paddenstoelknop met gele knop
USB Paddenstoelknop met groene knop
USB Paddenstoelknop met groene knop
Knop met verlichte dome, bijv. voor gebruik met Quiz-software
Knop met verlichte dome, bijv. voor gebruik met Quiz-software
<br/>Utility voor toets-configuratie, voor Microsoft Windows

Utility voor toets-configuratie, voor Microsoft Windows

Downloads

Key Configurator (Microsoft Windows), versie 1.5 (119 KiB; 2018-01-17)
Het hulpprogramma om de “toets” van de paddenstoelknop (en andere opties) in te stellen.
Button Lights utility (Microsoft Windows), versie 1.3 (121 KiB; 2018-01-17)
Voor knoppen met interne LED-verlichting, gebruikt u dit hulpprogramma om de verlichting te bedienen en te configureren. Dit programma kan stand-alone of in combinatie met quiz-software worden gebruikt.
USB Dome Button Specificaties (PDF-document, Engelstalig)
Gedetailleerde documentatie en specificaties van de USB-Paddenstoelknop.
Engelstalig